Posted on Leave a comment

2012 Espanjan Grand Prix

Pastori Maldonado on voittanut ensimmäisen Formula 1 Grand Prix -tapahtumansa Barcelonassa. Hän aloitti napasta päättymään Espanjan Grand Prix -tapahtumaan Fernando Alonso ja Kimi Raikkonenin edessä.

Maldonado ja Alonso menivät pyörä-pyörälle ensimmäiseen nurkkaan, mutta kaksinkertainen maailmanmestari otti johdon alun perin kotijoukonsa edessä.

2012 Espanjan Grand Prix kuvissa

Taistelu johtoon jatkui koko kilpailun ajan, kunnes muutamat viimeiset kierrokset, kun Alonso -renkaat pakottivat hänet luopumaan taistelusta. Maldonado sijoittui 3,1 sekuntia edellä Alonsoa, mikä antoi Williamsille ensimmäisen voiton Juan Pablo Montoyan jälkeen Brasiliassa 2004.

Kolmannen sijan Kimi Raikkonenin Lotus-joukkuetoveri Romain Grosjean jätti toisen peräkkäisen palkintokorokkeen, joka päättyi neljänneksi. Kamui Kobayashi sijoittui viidenneksi Sauberille, ennen Sebastian Vetteliä kuudenneksi.

Nico Rosberg piti kapeasti Lewis Hamiltonin seitsemännen päättymisen. Hamilton – joka oli nopein karsinnassa, mutta aloitti kilpailun viimeksi rangaistuksen vuoksi – oli vahva alku ja se oli jopa 19. ensimmäisessä nurkassa. Kierrokseen 39 mennessä hän oli yhdeksännessä. Hän jatkoi taisteluaan kentälle, mutta kamppaili kuluneiden renkaiden kanssa kilpailun lopettamiseksi kahdeksannelle sijalle.

Jenson Button ja Nico Hulkenberg täydentävät kymmenen parhaan joukon.

Päivän ensimmäiset uhrit olivat Michael Schumacher ja Bruno Senna, jotka törmäsivät kilpailun 14 kierroksella. Schumacher – joka oli tuoreella renkaiden sarjalla, joka oli pistänyt vain kaksi kierrosta aikaisemmin – meni Sennan Williamsin takaosaan.

Saksalainen päätyi soraan, kun Senna huijasi takaosan puhkeamisella ennen kuin hänet pakotettiin pysäköimään auto tielle. Luottajat ovat nyt ilmoittaneet, että Schumacherille annetaan viiden paikkainen rangaistus Monacon Grand Prix -tapahtumasta.

Sergio Perez oli pätevä hyvin aloittamaan viidennen, mutta törmäsi Romain Grosjeanin kanssa ensimmäisellä kierroksella ja poimi puhkaisun. Hän pisti ja liittyi uudelleen 24. sijalle. Hän jäi eläkkeelle kilpailusta 40 kierroksella räjähdytetyn pit -pysähtymisen jälkeen.

Vettel ja Massa saivat läpikulun seuraamuksia keltaisten lippujen hidastamisen jättämisestä. Liput olivat ulkona, kun marsalit ottivat takaisin Karthikeyanin HRT: n, joka oli pysähtynyt radan sivulle.

Charles Pic sai saman rangaistuksen sinisten lippujen huomiotta jättämisestä pian sen jälkeen. Hän veti kaivoihin ja jäi eläkkeelle kilpailusta.

Tämä tulos tarkoittaa, että Sebastian Vettel ja Fernando Alonso on sidottu valheeseen mestaruudessa 61 pisteellä, ennen Lewis Hamiltonia 53: n ja Kimi Raikkonenin kanssa 49.

Red Bull johtaa rakentajien mestaruutta 109 pisteellä, ennen McLarenia ja Lotusia 98: lla ja 84: llä.